Uit winst voor Bellingwolde

Bellingwolde neemt de punten mee uit Meeden

Bellingwolde ging op 2e paasdag op bezoek bij de nummer laatst van de 4e Klasse C vv Meeden. Waar zaterdag nog de zon scheen was het vandaag duidelijk een ander verhaal op sportpark de Bouwte in Meeden, er stond een forse wind op het veld en bij tijd en wijlen kwam er een flinke plensbui naar beneden.

Vooraf aan de wedstrijd werd ook hier nog stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff, waarna Meeden de aftrap mocht nemen om de wedstrijd in gang te schieten. Al snel werd duidelijk dat Bellingwolde het veldoverwicht had en zou houden in de wedstrijd, het ging echter van beide kanten zeer moeizaam om de bal in de ploeg te houden of laat staan een fatsoenlijke aanval op te bouwen. Het meeste gevaar kwam in het begin van de wedstrijd via de linkerflank waar Alwin Prusen acteerde, hij passeerde een verdediger maar het ontbrak aan een goede eindpass. Nog geen vijf minuten later zette Bellingwolde Meeden vroeg vast waar de verdediger geen raad mee wist en de bal verloor aan Alwin Prusen die via de linkerkant de bal keurig breed legde op de vrijstaande Jan Bahlmann die er in de 13e minuut 0 - 1 van maakte. Achtereenvolgens waren er nog kansjes voor Jan Bahlmann, Henk Blauw en wederom Jan Bahlmann echter uit alle pogingen kwam geen doelpunt. Daarna liet Meeden van zich gelden een hoge bal werd achter de verdediging van Bellingwolde gelegd waarna de opkomende middenvelder van Meeden eerder bij de bal was dan doelman Eddy Drent en de bal over de keeper in het doel schoot..echter het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, dit onder luid gejuich van de grote supporters schare van Bellingwolde. Nog geen minuut later konden de trouwe aanhangers hun handen op elkaar doen, Jan Bahlmann werd de diepte ingestuurd waarna de aanvaller het strafschop gebied in liep en met zijn linker de bal achter de doelman van Meeden schoot: 0 - 2 en de tweede van de routinier. Meeden kwam nauwlijks aan aanvallen toe, die keer dat ze er waren werd er naast geschoten en zo gingen we met een 0 - 2 de rust in.

2e helft
Het spelbeeld veranderde niets in de tweede helft Bellingwolde had het balbezit Meeden probeerde het enigzins wel maar had niet de power om echt gevaarlijk te worden, de eerste corner na de rust was voor Meeden echter de voorzet werd zo in de handen geschoten van de keeper. Daarna was het weer de beurt aan Bellingwolde wat ook maar niet echt tot vlotlopende aanvallen kwam in deze wedstrijd, het leek vanaf de zijlijn vooral slordig mede daardoor was er weinig te beleven in de tweede helft. Er was nog een kleine kans voor Martin Ras die de bal naast kopte, daarna volgden 2 behoorlijke kansen voor de vrijstaande Bart Stoppels in het 16-meter gebied zijn uithaal werd geblokt door de tegenstander de rebound was voor Jan Bahlmann die voor zijn derde van de middag ging maar zijn schot ging ruim over. Meeden kwam niet verder dan één schot van ruime afstand dit was geen probleem voor Eddy Drent die maar weinig te doen had. Nog één goede aanval opgezet door de ingevallen Martijn Bouma die via de linkerkant de bal door schoof naar de vrijstaande Jeffry van der Veen die de bal vervolgens breed legde aan Tijmen Lieven die zag zijn inzet net voor langs vliegen. Justin Esman had het slotakkoord de verdediger die laat in het veld kwam voor Jan Bahlmann kreeg de bal aan de rechterkant mee stoomde naar voren maar schoot het leer in het zijnet. Bellingwolde speelde niet groots maar met de wedstrijd van zaterdag in de benen was het genoeg om de 3 punten mee te nemen naar Bellingwolde en zodoende weer belangrijke punten toe te voegen aan het totaal. Bellingwolde blijft op de zesde plek staan met 28 punten uit 19 wedstrijden. De achterstand op nummer 5 Westerwolde bedraagt 6 punten alleen Bellingwolde heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Volgende week wacht weer een mooi duel: Alteveer - Bellingwolde, aanvang 14:00 op Sportpark Alteveer.