Boekpresentatie "Troost is... voor iedereen anders"

 

Iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met verlies. Verlies van gezondheid, zelfvertrouwen, vanzelfsprekendheid, een baan, een dierbare, verlies van dat wat niet meer is of wat je niet meer kunt. Wat biedt troost op zo'n moment? Eén ding is zeker, Troost is... voor iedereen anders.

 

Na vele gesprekken, interviews en onderzoeken is wat ooit begon als een gemis, uitgegroeid tot een idee. Na maanden van intensief schrijven, voelen, samenwerken, schilderen en overleggen, is het dan eindelijk zover. De auteur Esther Bohte-de Wilde en illustrator Milly van der Velden presenteerden zaterdag 9 december het nieuwe boek "Troost is... voor iedereen anders".

 

Troost op velerlei manieren omschreven, geïnspireerd door 12 bijzondere waargebeurde verliesverhalen aangevuld met troost gedichten en prachtige olieverf geschilderde illustraties.

Een boek van mensen, voor mensen.

Een boek over verlies, hoe dit levens beïnvloedt en verandert. En dat zelfs na de meest donkere periode, er weer licht kan komen.
Verandering, ja... zelfs soms winst dat hoe zwaar het verlies wel niet is, mensen het leven weer vastpakken.

Het lezen van verhalen van lotgenoten kan bijdragen aan het verwerken van verlies. Een gevoel van niet alleen zijn. Het zou maar zo kunnen zijn dat de adviezen van lotgenoten helpen of inzicht bieden.

Foto pagina's  1 t/m 2