De Harbour JazzClub Winschoten presenteert op zaterdag 6 mei 2017: The Ploctones!

The Ploctones Better Then Ever Tour. 
Onder de bezielende leiding van Anton Goudsmit doen de heren ook de Harbour Jazzclub in Winschoten aan. 
Met het optreden samen met Benjamin Hermans nog vers in het geheugen verwacht Wiranda Bloemhof, programmeur, ook nu weer een volle bak en een dak dat eraf gaat.
 
Nog steeds vertegenwoordigen The Ploctones alles waar het in de jazz om gaat. Ze verklanken een gevoel van vrijheid, zoals die alleen in je wildste fantasieën bestaat. Hun muziek swingt, suist, vliegt, vibreert, bonkt en kraakt dat het een lieve lust is. En als je improvisatie omschrijft als ‘een kwestie van opvangen wat er rondgaat’, dan hebben The Ploctones daar een perfect afgestemde antenne voor. Ze hebben aan een halve noot genoeg om een muzikaal universum te creëren.
 
Anton Goudsmit is een bijzonder creatieve muzikant die zich zo'n beetje met alles wat met jazz te maken heeft bezighoudt. Hij is altijd inventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen en grote expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd, een podiumbeest. Anton speelt over de hele wereld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones heeft hij naam gemaakt als componist en frontman.
 
The Ploctones, verreweg Goudsmits favoriete gezelschap, ontwikkelt zich tot een internationaal gewilde band, een fysieke band, die met windkracht tien de zee op gaat en nog koers houdt ook. Efraïm Trujillo blaast de bodem uit zijn tenorsax, Anton Goudsmit deelt stroomstoten uit op zijn gitaar, Jeroen Vierdag danst over zijn bassnaren, en Martijn Vink drumt onverstoorbaar voorheen ondenkbare patronen op zijn kit. Alle vier de muzikanten hebben unieke verhalen te vertellen op hun instrument. Ze krijgen en nemen de ruimte om die voor het voetlicht te brengen, maar uiteindelijk gaat het groepsgeluid altijd voor het ego.
 
Gebiedspartner Coben advocaten en mediators uit Winschoten maken het mogelijk!
 
Aanvang: 20.30 uur
 
Entree: € 20,00

Kaartje inclusief driegangendiner vooraf (vanaf 17.30 uur): 35,00 euro.
RSVP op de website www.harbourjazzclubwinschoten.com of per mail: info@harbourjazzclubwinschoten.com