Veel mensen aanwezig bij opening nieuwe expositie 100% Maya

Zondag middag  opende Janneke Snijder-Hazelhoff, burgemeester van Bellingwedde, de tentoonstelling 100% Maya, met werken van Maya Wildevuur. 

Maya Wildevuur staat bekend om haar levendige schilderijen, kleurrijke huis en opvallende verschijning. Zij woont en werkt sinds 1992 in de Ennemaborgh te Midwolda. De strakke luchten en het heldere licht van het Groninger landschap vormen sindsdien een belangrijke inspiratiebron. Hiernaast gaat de kunstenaar graag vaak en ver op reis. De zo opgedane indrukken geeft zij vorm met kwast en verf. De tentoonstelling past wonderwel bij het tuin- en kunstevenement Westerwolde rijgt. De mix van geschilderde flora, fauna en landschappen is afwisselend als de natuur zelf.

 

De tentoonstelling biedt een ruime keuze uit het oeuvre van Wildevuur, waaronder zeer recent werk. Wie wel eens op de Ennemaborgh is geweest, weet dat Wildevuurs werk voor een groot deel in kasten in de kelders staat. Met deze tentoonstelling wil de kunstenaar nu eens goed uitpakken. Hiernaast ga je in de setting van MOW als bezoeker een andere relatie aan met het werk dan in de borg. In de borg vloeien werk en interieur naadloos in elkaar over, als een soort kleurrijk gesamtkunstwerk. Op de witte muren en in de lichte ruimtes van het museum, staan individuele werken meer op zichzelf. Dat biedt een heel andere kijkervaring. Al het werk is en blijft echter 100% Maya: kleurrijk, dynamisch en veelzijdig.

 

Speciaal voor de tentoonstelling liet Wildevuur enkele zeefdrukken maken uit de zeer bekende klap roosserie, die in de museumwinkel te koop zijn. Tijdens de loop van de tentoonstelling, die tot en met 23 oktober duurt, zal de kunstenaar workshops schilderen geven. Hiervoor komt nog een speciaal aanbod.

 

Bron: Museum de Oude Wolden