Kunstenaar Yvonne Struys geeft rondleiding

Kunstenaar Yvonne Struys gaf zondag middag voor mensen een rondleiding langs haar kunstwerken, tijdens de expositie, 'Want reizen is ook dwalen' in museum de Oude Wolden.

Thematisch raakt Struys de dynamiek van kwetsbaarheid en kracht, vergankelijkheid en eeuwigheid. Het zoeken van de mens naar betekenis en geborgenheid, naar zijn plek in de wereld komt steeds terug. Zij geeft dit vorm in zeer diverse werken, waarbij gewaden, zoals kimono’s, kazuifels en strijdhemden, een bijzondere plaats innemen. Opvallend is verder haar voorliefde voor doorleefde en aardse materialen, waarbij bijvoorbeeld paardenhaar en geprepareerde vissenhuiden een nieuw leven krijgen.

De werken roepen op hun beurt flarden verhalen, herinneringen aan mythen op en verkrijgen zo voor elke kijker weer een eigen betekenis. De tentoonstelling biedt de bezoeker dan ook alle gelegenheid om te (ver)dwalen. Van Japan tot IJsland, van strijd tot devotie, van het aardse tot het hemelse, van enkel kijken tot eigen verhalen.

Want reizen is ook verdwalen is nog tot en met 3 mei te zien.

Bron: museum de Oude Wolden

 

Voor nog een Rondleiding door de kunstenaar Yvonne Struys kunt u op zondag, 15 maart en 19 april, om 14:00uur terrecht in Museum de Oude Wolden