Opening nieuwe expo 24K XL

Zondag 22 april opent Giny Luth, wethouder cultuur van de Gemeente Westerwolde, de tentoonstelling 24K XL in het MOW, museum te Bellingwolde. In 24K XL tonen tien Groningse en Duitse kunstenaars hun kunnen, met zeer uiteenlopende kunst. Schilderijen, grafiek, beelden, collages en tekeningen zijn allemaal te zien. Exposerende kunstenaars zijn: Ilse Brul, Marloes Buigel Boering, Birke Eng, Nelleke Hulshoff, Ingalil Lang, Rika Post, Harry Schomaker, Geert Schreuder, Magriet van der Werff en Heleen Wilkens. Tijdens de opening zorgt gitarist/zanger Stanley van Sprang voor een muzikale omlijsting.

 

24K XL is de finale van alweer de derde expositiereeks 24K. Onder deze noemer exposeerde elke maand een andere interessante kunstenaar uit de regio in de ontvangst van het museum, afgewisseld met enkele langer durende specials. 24K verwijst naar het aantal kilometers dat het museum tot de eigen regio rekent en naar 24 karaat, de eenheid voor zuiver goud. De afgelopen reeks ging einde 2016 van start en eindigt vlak voor deze tentoonstelling.

 

De getoonde kunst loopt van abstract naar figuratief, van de verbeelding van de prachtige natuur in het Gronings-Duitse grensgebied tot menselijke personages, van ingetogen grijzen naar spetterende kleuren. Het werk is even divers als regio rondom het museum rijk aan kunstleven is. Speciaal voor de tentoonstelling liet het MOW een unieke kaartenbundel maken.

 

De tentoonstelling loopt tot en met 1 juli. Naast 24K XL tref je in het museum altijd werken van fijnschilder Lodewijk Bruckman (www.lodewijkbruckman.nl).

 

Het MOW vind je aan de hoofdweg te Bellingwolde. Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend. Elke woensdag bepaal je als bezoeker zelf je entree, voor het overige gelden reguliere toegangsprijzen. Meer informatie staat op www.museumdeoudewolden.nl