De Rijdende popschool in Bellingwolde

De Rijdende Popschool is weer van start gegaan met Popschool Bellingwolde! Momenteel hebben twee bandjes elke dinsdag les van bandcoach Robbert Meinders, die zelf woonachtig is in Bellingwolde. De lessen vinden plaatst in “De Schure” (achter voormalig jongerencentrum Veendiep)

Laagdrempelig muziek maken

Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. Om mee te doen met De Rijdende Popschool hoef je geen instrument te kunnen bespelen. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie.
De bedoeling van de Rijdende Popschool is om het maken van muziek voor zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen toegankelijk te maken. In de bandjes wordt vooral popmuziek gemaakt, waarbij de nummers door de bandleden uitgekozen worden, in overleg met elkaar en met de bandcoach.

Samen muziek maken

In een bandje leer je snel en het is leuk om samen muziek te maken. Het is gebleken dat in dorpen vaak weinig voorzieningen zijn, met name op het gebied van muziek. Het maken van muziek heeft een bindende factor. De bandjes geven regelmatig optredens in het eigen dorp (en ook wel daarbuiten), waardoor mensen bij elkaar komen.

Ook mee spelen?

Ondanks de popschool Bellingwolde al begonnen is, staan wij nog steeds open voor aanmeldingen! Hierbij kan je in een bestaand bandje geplaatst worden, bij genoeg aanmeldingen kunnen er ook nieuwe bandjes gevormd worden. Wil je graag vrijblijvend een les meedraaien? Neem dan contact op met bandcoach Robbert Meinders; robbert@derijdendepopschool.nl