NL doet

Zaterdagmiddag, met het geweldige weer, zijn we aan de slag geweest op de begraafplaats in Bellingwolde.

In het kader van NL doet zijn we samen met 10 bewoners van het AZC en 10 mensen van de Protestantse Gemeente Bellingwolde druk aan het  werk geweest.

We zijn nog lang niet klaar maar we hebben zo een aanzet kunnen maken. Enkele bewoners willen wel vaker samen met wat leden van onze kerk regelmatig onderhoudswerkzaamheden op de begraafplaats doen.

Op deze manier leren de bewoners van het AZC wat Nederlands en een stukje van onze cultuur. Ook voor ons was het goed om wat meer achtergrondinformatie te krijgen over het wonen in het AZC en over de mensen zelf.

Met Engels en vooral ook handen- en voetenwerk zijn wij samen heel goed bezig geweest en we hopen op een vervolg.

Onze wethouder Lea van der Tuin kwam ons ook nog even een hart onder de riem steken. Na afloop al het gereedschap weer bij elkaar zoeken en daarna naar de Magnuskerk voor koffie/thee en Syrische traktatie die men had meegenomen.

 

De begraafplaats is eigendom van de Protestantse Gemeente Bellingwolde maar een ieder kan hier begraven worden of as laten verstrooien.

Het onderhoud van de begraafplaats wordt gedaan door vrijwilligers, voornamelijk van de kerk zelf. Deze groep is onderhand aardig op leeftijd en het bijhouden van de begraafplaats is dan ook best wel een probleem.

Vandaar dat de kerk heel blij was met het aanbod van een groep bewoners uit het AZC om samen in het kader van NLdoet bezig te gaan op de begraafplaats.

Misschien dat bewoners van het AZC vaker hier aan het werk gaan samen met vrijwilligers van de kerk en misschien ook met mensen uit het dorp. Dit om samen te zorgen dat de begraafplaats er verzorgd uit blijft zien.

We kunnen vrijwilligers gebruiken. Wilt u op regelmatige basis hier aan meewerken dan kunt u zich opgeven via e-mail scriba@pkn-bellingwolde.nl of contact opnemen

met dhr. A. Heeling, tel. 0597-53 17 52

 

Tekst en foto's Astrid Lüürssen