De traditionele rommel- en curiosamarkt gehouden rond de Magnuskerk

De traditionele rommel- en curiosamarkt gehouden rond de Magnuskerk op zaterdag 25 april begon al op vrijdag 24 april.
In Blijham was bij de familie Klatter-Freij de spekkendikken-bakkerij. De keurmeester heeft ze goedgekeurd voor verkoop.
In Bellingwolde begon men ’s middag onder hele goede weersomstandigheden met de opbouw van de rommelmarkt. Veel vrijwilligers (leden van de protestante gemeente maar ook inwoners van Bellingwolde of mensen die ‘iets hebben’ met de Magnuskerk als gebouw) hebben hier aan meegewerkt.
’s Avonds hielden onze vaste nachtwakers de wacht over het geheel. Zo af en toe bezocht door belangstellenden en de catering. Uit voorzorg waren de meeste goederen ingepakt met plastic voor het geval dat….
Zaterdag, de voorspellingen waren gemengd, maar wij kregen de regen. Ondanks dat lieten de mensen ons niet in de steek. De wagen waar met opbod verkocht werd heeft een record aan opbrengt opgebracht. Ook de rommelmarkt is heel goed verlopen. 
Voor de inwendige mens waren er oliebollen, spekdikken, pannenkoeken, warme worst en koffie/thee en koek/cake te verkrijgen.

De Wereldwinkel en Unicef waren met een eigen stand aanwezig. Stichting Comité 5 mei 1973 verkocht vlaggen en borden voor de konings- en bevrijdingsfeesten op 27 april en 2 en 5 mei. Tijdens de rommelmarkt was de Magnuskerk open voor bezichtiging. In de kerk verkocht mw. Meulman uit Bellingwolde prachtige glasgravures de ze zelf maakt (de opbrengst is voor het weeshuis in Simferopol in De Krim).

Alle vrijwilligers, te veel om op te noemen, worden heel hartelijk bedankt voor hun inzet. Een morgen in een miezerige regen te staan is echt niet leuk. Vooral omdat de dag daarvoor het zo mooi weer was. Gelukkig waren de weergoden ons in de middag gunstig gezind want tijdens het opruimen was het droog.

Volgende week zondag is precies bekend wat de opbrengst is en kom ik er op terug.

 

Met vriendelijke groet,

 

Astrid Lüürssen

 

Tekst en foto's  Astrid Lüürssen