Goed spelend Bellingwolde wint met 2-1 van Movv

Bellingwolde speelde donderdag avond de tweede bekerwedstrijd tegen derde klasser Movv, de eerste beker wedstrijd speelde Bellingwolde uit met 2-2 knap gelijk tegen een andere derde klasser Twedo. Movv begon goed aan de wedstrijd en kwam snel op voor sprong, via Danny Blaauw. Daarna kwam Bellingwolde, steeds beter in wedstrijd. Bellingwolde speelde de bal snel rond en vond elkaar goed. Uit een vrije trap van Dennis Klooster, die verwoestend uithaalde werd het 1-1. Daarna kreeg Bellingwolde in de eerste helft nog een kans via Justin Esman die goed de diepte in werd gestuurd maar de bal voor langs schoot! Verder kreeg het via Alwin Prusen nog een kans maar de uitgekomen keeper pakte de bal net op tijd!

Naar rust leek Movv iets scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen, het drukte Bellingwolde wat terug, maar echt grote kansen leverde dat niet op, Bellingwolde knokte zich terug in de wedstrijd! De scheidsrechter die in de eerste helft nog redelijk floot, bleek in de tweede helft niet zo scherp meer te fluiten, hij nam 4 foute beslissingen achter elkaar, dat leidde tot 2 opstootjes en nodige irritaties tussen spelers van Bellingwolde en Movv.

Gelukkig kon de wedstrijd verder gaan en vlak voor tijd scoorde Bellingwolde de verdiende 2-1 via Tijmen Lieven, op aangeven van invaller Daniel Nuus.

Komende zondag mag Bellingwolde naar Oude Pekela voor de derde beker wedstrijd tegen Noordster.