Museum de oude Wolden: ‘t Joar oet.

Zaterdag 30 december sluit het MOW, museum te Bellingwolde, het jaar feestelijk af met een gratis toegankelijke inloopmiddag vol kunst, workshops, muziek, theater en meer: ‘t Joar oet.

 

Ook in 2017 luidt het MOW, museum te Bellingwolde, het jaar feestelijk uit samen met bezoekers en buurtgenoten. Op zaterdag 30 december kun je vrij van entree de hele middag terecht voor kunst, workshops, theater, muziek en meer, vanaf 13 tot en met 17 uur.

 

Tentoonstellingen

Naast de werken van fijnschilder Lodewijk Bruckman zie je in het museum een grote tentoonstelling met artquilts onder de noemer Verknipt en een kleinere met schilderijen van Magna Postma. De tentoonstelling Verknipt kent meer dan zestig werken en is een feestje voor de liefhebbers van artquilts en andere textielkunst. Postma schildert op haar realistische en toch dromerige wijze stillevens van onder meer stapels textiel, wat weer mooi past bij Verknipt. Het werk van Lodewijk Bruckman is realistisch met oog voor fijne details en voert je mee naar een wereld vol symbolen van groei en vergankelijkheid.

 

Workshops

Naast kijken, kun je ook zelf aan de slag. Zowel de makers van de artquilts, allen lid van de Duikvlucht, als Magna Postma geven de hele middag workshops, waarbij je doorlopend kunt aanschuiven. Zo laten de quiltsters onder meer zien hoe je van stof een lamp maakt. Kinderen kunnen gerust bij deze workshops aanschuiven. Magna Postma schildert ter plekke een stilleven, dat je zelf ook kunt tekenen, met aanwijzingen van de kunstenaar.

 

Theatervoorstelling

Om 15 uur speelt theatergezelschap De Gastspeler het korte stuk “Zeg maar Molière”, een humoristische, absurde voorstelling van 30 minuten. Onderwerp is een oudere, rijke man die wil trouwen met een veel jongere vrouw. Hij vraagt onder meer een goede vriend en een filosoof om advies. Het stuk won in 2016 het ‘30 minuten los festival’ in Veendam.

 

Speurtocht

Ben je tussen de 8 en 10 jaar oud? Vraag dan bij de balie om de spannende museumpuzzel die je door alle zalen van het museum voert. Speel in je eentje of neem je broertje, zusje of vrienden mee. Test je geschiedeniskennis, los raadsels op en ontdek vormen van kunst die je nog niet kende.

 

Muziek

Pianist Sebastian Klamer luistert de middag muzikaal op met sfeervolle klanken. Hij geeft hierbij zijn eigen draai aan bekende melodieën.

 

Het MOW vind je aan de hoofdweg te Bellingwolde. Meer informatie staat op www.museumdeoudewolden.nl