(W)Auw Berenklauw
(W)Auw Berenklauw
Eetbaar, indrukwekkend door zijn enorme schermbloemen, maar ook gevaarlijk vanwege de giftige bladharen en gehaat vanwege zijn woekergedrag. De berenklauw roept tegenstrijdige gevoelens op. De plant, die vanuit de Kaukasus in Europa als sierplant binnengehaald werd, status gaf aan tuinen en parken maar inmiddels als onkruid beschouwd wordt, spreekt tot de verbeelding.
Voor de tentoonstelling (W)Auw Berenklauw lieten verschillende kunstenaars zich inspireren door deze bijzondere plant. Exposerende kunstenaars zijn: Monique Blaak én cursisten, Ingrid Constance, Annemarie Fennema, Renate Gatner, Hans van Herwijnen, Licita Langendijk, Jany Niemeijer, Harry Schomaker en Ria Smid.
(W)auw Berenklauw gaat al op 7 juni van start maar breidt uit tijdens Westerwolde Rijgt, tien dagen tuinen en kunst in Westerwolde. Deze tuinen en kunstroute loopt van 16 tot en met 25 juni over verschillende bijzondere groene locaties en kent een verrassend artistiek programma. In en om het MOW kun je naast (W)Auw Berenklauw, de hoofd expo Trillingen en werken van Lodewijk Bruckman terecht voor een bijzondere opstelling buiten, kan je meedoen aan een groeiend gedicht of dwaal je in het bos achter het museum tussen de bomen én gedichten voor berenklauwen en andere lastige planten. De expositie duurt tot 20 augustus, 2017
Bron: Museum de Oude Wolden