Programma museum de Oude Wolden

Nu in Museum de Oude Wolden

 

Streekgenoten, foto tentoonstelling

17 mei tot en met 23 augustus

Fototentoonstelling over de (eigen) streek met werken van Ab Postma, Siese Veenstra, Luuk van den Berg, Tijmen van Dijk en Sabrina Schmidt (alle drie studenten Academie Minerva), publieksinzendingen en meer.

 

 

24K Veurnoam/voornaam

17 mei tot en met 26 juli

In de reeks 24K exposeert elke maand een andere interessante kunstenaar uit de eigen regio in de ontvangst van MOW. Van 17 mei tot en met 26 juli biedt het museum ruimte aan een bijzondere editie: de eindpresentatie van het kunstproject veurnoam/voornaam, met werk geïnspireerd op oude Groninger voornamen. Onder het motto te mooi om te vergeten tonen Ria van Krieken, Marian Smit en Mirja Wark bijzondere objecten rond de Geeljes, Liefina’s en Engelkes van weleer. Zij troffen 800 namen aan op het kerkhof van Finsterwolde, in Adorp kwamen daar 107, in Nieuw Scheemda 146 en in Bellingwolde nog 88 namen bij. Het project kreeg per locatie de vorm van een tentoonstelling in de kerken van Finsterwolde, Adorp en Nieuw Scheemda. Een selectie van deze werken, én nieuw werk over Bellingwolder voornamen, komen nu samen in één tentoonstelling.

 

 

Marian Smit maakt papier objecten en installaties. Zij sneed honderden namen uit en verwerkte deze in een hangende installatie. Mirja Wark heeft de namen letterlijk verweven, onder meer in een lange wimpel. Bij Ria van Krieken komen de namen terug in schalen, boeken, schilderijen en objecten, met verwijzingen naar begrippen als missen en gedenken.

Bij de tentoonstelling hoort een boek, dat met elke presentatie meegroeide. Geïnteresseerden kunnen zich in het museum intekenen voor een exemplaar van de speciale editie. De oplage is beperkt.

Op 28 juni, tijdens de tuinen- en kunstroute Westerwolde Rijgt vindt het openingsprogramma plaats. Hierbij zal René Perton het woord voeren. Dichter Fieke Gosselaar draagt voor uit eigen werk en het duo Linde Nijland en Bert Ridderbos verzorgt de muziek. Op de laatste dag van de tentoonstelling, 26 juli is de feestelijke afsluiting met onder meer een lezing van Reint Wobbes.

 

 

Bron: Museum de Oude Wolden