'de Russen komen'

Uit Siberië

24 kunstenaars, 79 werken, 2 locaties

Expositie Siberische kunstenaars in Expositie Molen Adam te Delfzijl en museum het MOW te Bellingwolde.

10 september tot en met 5 november 2017.

 

Op tien september start de expositie ‘Uit Siberië’ met kunstenaars uit de regio Tjumen in West-Siberië op twee locaties: Expositie Molen Adam te Delfzijl en het MOW te Bellingwolde.

 

Liefde voor kunst is wat kunstenaars uit verschillende regio's bindt. Al sinds 1995 bestaat er een vriendschap tussen Kulturring und Kunstkreis Rhauderfehn en kunstenaars uit de regio Tjumen in West-Siberië. Inmiddels kwamen daar Nederlandse connecties bij, met Kunst aan de Rand van Nederland. Deze lang staande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten, waaronder nu deze unieke expositie.

 

24 Siberische kunstenaars brachten 79 werken mee. De expositie kreeg de passende ondertitel 'Liefde voor kunst: bruggen verbinden, wensen zijn werkelijkheid’ en startte begin augustus in Rhauderfehn. Vanaf 10 september strijkt de tentoonstelling neer in Expositie Molen Adam te Delfzijl en museum het MOW te Bellingwolde.

 

Van grafisch werk tot figuratief, van kleurrijk tot meer duister, van abstract tot realistisch, de expositie is net zo gevarieerd als de kunstenaars die de werken maakten. De ingelijste werken zijn allemaal op papier. Vanwege export/importregels kon men de werken zo opgerold vervoeren.

 

Op zondagmiddag 10 september is de feestelijke opening in Expositie Molen Adam te Delfzijl. De feestelijke afsluiting vindt in het MOW plaats in Bellingwolde op zondagmiddag 5 november. Russische muziek en hapjes begeleiden beide evenementen.

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling kun je terecht op de websites van beide locaties: www.expositiemolenadam.nl en www.museumdeoudewolden.nl

 

Bron: museum de Oude Wolden.