Laatste kans tentoonstelling 100% Maya in het MOW te Bellingwolde.

Laatste kans tentoonstelling 100% Maya in het MOW te Bellingwolde.

100 % Maya, de overzichtstentoonstelling met werken van Maya Wildevuur, sluit na zondag 23 oktober.

 

De kleurrijke overzichtstentoonstelling van Maya Wildevuur, 100% Maya, in het MOW te Bellingwolde is nog maar tot en met zondag 23 oktober te zien. Hierna gaat het museum twee weken dicht om op 6 november open te gaan voor de nieuwe hoofdtentoonstelling Duizend Dingen, een speelse verkenning van de collectie van het MOW. Gezien de doorlopende en enthousiaste belangstelling voor de tentoonstelling, roept het museum op 100% Maya vooral niet te missen.

 

Maya Wildevuur staat bekend om haar levendige (bloem)schilderijen, kleurrijke huis en opvallende verschijning. 100 % Maya biedt een ruime keuze uit het oeuvre van Wildevuur, waaronder zeer recent werk. Wie wel eens in Wildevuurs huis, atelier en galerie de Ennemaborgh is geweest, weet dat haar werk voor een groot deel in kelders en op zolders staat. Met deze tentoonstelling kan de kunstenaar nu eens goed uitpakken. Hiernaast ga je in de setting van het MOW een andere relatie aan met het werk dan in de borg. In de borg vloeien werk en interieur naadloos in elkaar over, als een soort kleurrijk gesamtkunstwerk. Op de witte muren en in de lichte ruimtes van het museum, staan individuele werken meer op zichzelf. Dat biedt een heel andere kijkervaring. Al het werk is en blijft echter 100% Maya: kleurrijk, dynamisch en veelzijdig.

 

Naast 100% Maya tref je in de ontvangst de tentoonstelling Outside/inside, inside/Outside met werk van Anna Rijkens. De permanente tentoonstelling met werk van fijnschilder Lodewijk Bruckman is tot en met november gesloten vanwege de zaalopbouw na een brandje.

 

Meer informatie over het MOW en de tentoonstelling vind je op www.museumdeoudewolden.nl. Zie verder www.mayawildevuur.nl. Het museum bevindt zich aan de hoofdweg van Bellingwolde en is elke woensdag tot en met zondag geopend. Elke woensdag kent het MOW gratis entree.