Dit is mijn ding...

MOW I Museum de Oude Wolden roept mensen op om hun eigen dingen te exposeren,  mét bijbehorend verhaal tijdens de tentoonstelling Duizend Dingen, vanaf 6 november.

Van 6 november tot en met eind maart presenteert MOW I Museum de Oude Wolden te Bellingwolde de tentoonstelling Duizend Dingen, een speelse expositie van objecten uit de collectie van MOW. Onderwerpen zijn onder meer  verdwenen dingen - zaken die vroeger normaal waren maar nu heel erg vreemd lijken en de orde der dingen, mini-presentaties rond verschillende thema’s. Mensen kunnen ook hun eigen, dierbare objecten tentoonstelling in de publieksactie Dit is echt mijn ding.

Het geborduurde speldenkussen van je oma, een bijzondere brief, je lievelingslepel, die ene vaas of desnoods een oude sok. Heb jij iets in huis dat een bijzondere betekenis voor je heeft, een voorwerp dat hoort bij jouw persoonlijke geschiedenis? Dan is MOW benieuwd naar je object én het verhaal erachter!

Hoe lang heb je het al?

Heb je het gekocht of misschien gekregen?

Wat betekent het ding voor jou? Waarom is het je dierbaar?

Hoort er een bepaald gevoel bij jouw ding, bijvoorbeeld trots, schaamte, verdriet of juist blijheid?

Waar bewaar je het, waar staat/ligt het? Misschien draag je het wel altijd bij je.

Wat moet ermee gebeuren na je dood?

Welke anderen weten dat het belangrijk voor je is, wie kennen jouw verhaal?

 Meedoen met deze publieksactie kan door je aan te melden via het online aanmeldformulier op www.museumdeoudewolden.nl. Bellen of mailen kan ook: 0597 531 509 of info@museumdeoudewolden.nl 

Je object mag niet groter zijn dan 30 x 30 x 30 cm. Schrijf je verhaal op in maximaal 300 woorden. Daarbij kun je eventueel hulp krijgen. Vermeld duidelijk je naam, leeftijd, woonplaats en wat je doet in het dagelijks leven. Op vrijdag 21 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur kun je je ding inleveren bij het museum.

MOW I Museum de Oude Wolden vind je aan de Hoofdweg 161 te Bellingwolde en is elke woensdag tot en met zondag geopend. Iedere woensdag is het museum gratis toegankelijk