Opening nieuwe expositie Maya Wildevuur

Nieuwe expositie: vanaf 17 juni Maya in MOW

 

100% Maya

Overzichtstentoonstelling Maya Wildevuur

17 juni tot en met 23 oktober

MOW, Bellingwolde

 

Op 19 juni opent Janneke Snijder-Hazelhoff, burgemeester van Bellingwedde, de tentoonstelling 100% Maya, met werken van Maya Wildevuur. De overzichtstentoonstelling gaat vrijdag de 17e al van start, vanwege het tuin en kunst evenement Westerwolde Rijgt. Om diezelfde reden is de expositie de eerste tien dagen gratis toegankelijk, elke dag zelfs al vanaf 10 uur.

 

Wildevuur staat bekend om haar levendige schilderijen, kleurrijke huis en opvallende verschijning. Zij woont en werkt sinds 1992 in de Ennemaborgh te Midwolda. De strakke luchten en het heldere licht van het Groninger landschap vormen sindsdien een belangrijke inspiratiebron. Hiernaast gaat de kunstenaar graag vaak en ver op reis. De zo opgedane indrukken geeft zij vorm met kwast en verf. Bekend staat zij verder om haar uitbundige bloemschilderijen. De tentoonstelling past wonderwel bij Westerwolde rijgt. De mix van geschilderde flora, fauna en landschappen is afwisselend als de natuur zelf.

 

De tentoonstelling biedt een ruime keuze uit het oeuvre van Wildevuur, waaronder zeer recent werk. Wie wel eens op de Ennemaborgh is geweest, weet dat Wildevuurs werk voor een groot deel in kasten in de kelders staat. Met deze tentoonstelling kan de kunstenaar nu eens goed uitpakken. Hiernaast ga je in de setting van MOW als bezoeker een andere relatie aan met het werk dan in de borg. In de borg vloeien werk en interieur naadloos in elkaar over, als een soort kleurrijkgesamtkunstwerk. Op de witte muren en in de lichte ruimtes van het museum, staan individuele werken meer op zichzelf. Dat biedt een heel andere kijkervaring. Al het werk is en blijft echter 100% Maya: kleurrijk, dynamisch en veelzijdig.

 

Speciaal voor de tentoonstelling liet Wildevuur enkele zeefdrukken maken uit de zeer bekende klaproosserie, die in de museumwinkel te koop zijn. Tijdens de loop van de tentoonstelling, die tot en met 23 oktober duurt, zal de kunstenaar workshops schilderen geven. Hiervoor komt nog een speciaal aanbod.

 

Naast 100% Maya tref je in de ontvangst de tentoonstelling Outside Inside/ Inside Outside met werk van Anna Rijkens. Deze tentoonstelling is onderdeel van de lustrumviering van de Klassieke Salon. Hiernaast vind je in MOW altijd werk van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman (www.lodewijkbruckman.nl). Speciaal voor Westerwolde Rijgt biedt MOW een extra programma met onder meer een culturele boswandeling en picknickarrangementen.

 

Meer informatie over MOW en de tentoonstelling vind je op www.museumdeoudewolden.nl. Zie verder www.mayawildevuur.nl. Het museum bevindt zich aan de hoofdweg van Bellingwolde en is elke woensdag tot en met zondag geopend. Tijdens Westerwolde Rijgt, van 17 t/m 26 juni zelfs elke dag. Elke woensdag en tijdens Westerwolde Rijgt kent MOW gratis entree.