Museum de Oude Wolden na brandje gewoon open op 17 juni

De schrik zat er goed in afgelopen maandag bij MOW | Museum de Oude Wolden te Bellingwolde. Hoewel een brandje als gevolg van een kortsluiting in een TL-bak goed afliep, was het effect door het hele museum zichtbaar. Kleine roetdeeltjes en ander rookvuil hadden een groot deel van de ruimtes bereikt. MOW was op het moment gesloten voor de opbouw van twee nieuwe exposities, die beide vrijdag van start zouden gaan. Grote vraag was of het museum die dag wel open zou kunnen. Inmiddels kan het museum zeggen dat de tentoonstellingen van Maya Wildevuur en Anna Rijkens en de activiteiten rond Westerwolde Rijgt gewoon doorgaan. Wel blijft de zaal waar de brand ontstond, met werk van Lodewijk Bruckman, voorlopig gesloten.

 

De werken van deze schilder evenals een collectie van Maya Wildevuur zijn door een expert meegenomen voor verdere controle en schoonmaak. De prognoses zijn optimistisch, blijvende schade ligt niet in de lijn der verwachting. Vandaag wordt de schoonmaak van het volledige museum afgerond, van balie tot plinten, van folderhouders tot vloeren en van apparatuur tot ramen. De opbouw van de nieuwe exposities gaat ondertussen door.

 

Vrijdag opent Outside Inside, Inside Outside met werk van Anna Rijkens. Zondag is de formele opening van de overzichtstentoonstelling rond Maya Wildevuur, 100% Maya, die echter al vanaf vrijdag te zien is. Verder kan je in en om MOW terecht voor een picknickterras, gedichtenbos, buiteninstallaties en een culturele wandeling in het kader van Westerwolde Rijgt. Vanwege dit tuin- en kunstevenement is MOW van de 17e tot en met de 26e gratis toegankelijk.

 

Meer informatie vind je op www.museumdeoudewolden.nl

 

Bron: Museum de Oude Wolden