Zure Nederlaag voor Bellingwolde

Bellingwolde verloor zondag uit bij Eenrum met 2-1. Over de wedstrijd zou nog lang na gepraat worden door Bellingwolde... Met name de 2-1, een speler van Eenrum stond een meter buitenspel toen hij aangespeeld werd.

De eerste helft leek er geen vuiltje in de lucht voor Bellingwolde, Bellingwolde zette vroeg druk en daar door moest Eenrum de lange bal spelen, die daar geen raad mee wisten. Bellingwolde kreeg enkele goede kansen. De beste kans was in de eerste helft voor Jan Bahlmann, die de diepte werd ingestuurd door Tijmen Lieven. Jan Bahlmann kon alleen op de keeper afgaan, maar zijn schot werd geblokt door de keeper van Eenrum. In de rebound kopte Jan Bahlmann de bal naast het doel.

In de 41e min. schoot Michel Magi, Eenrum op een 1-0 voor sprong.

Dat was ook de ruststand.

In de 2e helft begon Bellingwolde slecht aan de wedstrijd, dat resulteerde dat het spel niveau naar beneden ging. Passes kwamen niet meer aan en er werd te veel de lange bal gekozen! Gelukkig voor Bellingwolde kreeg het in de 74e min. een terechte Penalty, Jan Bahlmann werd onderuit getrokken door een speler van Eenrum. De speler van Eenrum mocht blij zijn dat de kaart''slechts'' geel was. De penalty werd benut door Michel Ijzer. Daarna ging Bellingwolde opzoek naar de 2-1. Direct 2 minuten later kreeg Bellingwolde een beste kans. Een mooi, hard afstand schot van Michel Ijzer werd gestopt door de keeper van Eenrum! De scheidsrechter had echter een hoofdrol tijdens de wedstrijd, in de 80e min. viel de 2-1, die nooit goed gekeurd had moeten worden. Een speler van Eenrum scoorde in buitenspel positie! Dat was zuur voor Bellingwolde. Keeper Thomas Klungel van Bellingwolde kreeg nog rood. Een paar minuten later kreeg Bas Ubels zijn 2e gele kaart en speelde Bellingwolde nog met 9 man. Bijna viel nog de gelijkmaker, uit een hoekschop. Jeffrey van der Veen nam de hoekschop, de bal draaide mooi naar binnen, waar Tijmen Lieven de bal kopte, zijn kopbal werd van de lijn gehaald door een speler van Eenrum.

Al met al een zure nederlaag voor Bellingwolde, die met name in de eerste helft de kansen hebben laten liggen.

Eindstand Eenrum 2-1 Bellingwolde

De video hier onder is gemaakt door iemand van Eenrum, de doelpunten zijn hier op te zien.